Groep 3

Wat zijn we in groep 3 lekker gestart. Voor lezen werken we met de methode Actief leren lezen. In deze methode krijgen we alle letters en klanken al aangeboden in de eerste drie weken. We lezen dus nu al woordjes én al verhaaltjes. Na drie weken wordt er gekeken welke letters en klanken er zijn blijven hangen en vanuit daar gaan we verder. Het thema is ook ’Letterwinkeltje’. In de klas is er een heus winkeltje gebouwd en de letters worden enthousiast gekocht. Soms is de winkel open of gesloten. De tijden worden dan gezet, er wordt met geld afgerekend en met de letters die gekocht zijn kunnen al woorden of namen worden gemaakt. De letterbestelling kan zelfs telefonisch worden gedaan. 

De letters die gekocht worden moeten natuurlijk ook gemaakt worden. We zijn letters aan het kleien, schilderen en schrijven. Kortom, we zijn vooral ook aan het doen!

Verder zijn we met rekenen gestart met tellen. Hoeveel jassen zie je? En wat als er een jas bij komt? Hoeveel heb je er dan? Of juist, wat als er een jas af gaat? Zo zijn we dus al echt bezig met sommetjes. Met de laptops zijn we ook al aan het oefenen. Daar doen we op spelenderwijs spelletjes met sommen tot 10 of zoeken we letters en klanken. Wat is een laptop hebben dan speciaal in groep 3. Nog zo nieuw en spannend. 

In de middagen zijn we lekker aan het spelen. Ze komen immers net bij de kleuters vandaan. Er worden prachtige kunstwerken gebouwd met blokken en kapla, de strijkkralen zijn favoriet of er wordt lekker getekend en gekleurd. Met trotse gezichten gaan ze weer naar huis. Een feestje toch?!

IMG_4985 IMG_4985
IMG_4984 IMG_4984
IMG_4983 IMG_4983
IMG_4982 IMG_4982
IMG_4981 IMG_4981
IMG_4980 IMG_4980
IMG_4979 IMG_4979
IMG_4978 IMG_4978