Nieuws uit groep 8

laatste keertje

Laatste bericht van groep 8.

Ja en dan zit nu het jaar er echt op! Voor groep 8 zelfs hun Kleurenorkestperiode. Afgelopen week de musical opgevoerd. Meerdere keren zelfs. Voor opa’s, oma’s, alle kinderen van het Kleurenorkest. Inclusief de PeuterOpVang. En natuurlijk op dinsdagavond de klapper: voor jullie gezin. En wat een spetterend optreden was dat zeg. Alle tips die we van de vorige bezoekers kregen kwamen goed van pas. Vooral natuurlijk luid spreken. Wat waren ze goed zeg. Natuurlijk ook veel geoefend, vaak met de hulp van juf Rinske. Geweldig, dank daarvoor.

Ook wij, meester Stein en ik, hebben kennis gemaakt met de groep die we volgend jaar krijgen; groep 7/8. Ja ook dit zijn weer allemaal schatjes. We gingen om de 7 minuten van plek wisselen. Daar begin ik namelijk elk jaar mee; veel wisseling van plaats leer je elkaar weer even opnieuw kennen. Na 6 weken ontstaat er toch weer een hele nieuwe chemie. We hebben er nu al zin in.

De opening van de feestweek was dit keer een muzikale: optreden met juf Pauline. Natuurlijk deden wij een paar musicalliedjes.

Ook hadden we het geluk dat het eindelijk een keer droog was, de wapens opgeladen, Conquista tijd had, om dan toch na 5 keer een afspraak gemaakt te hebben te kunnen lasergamen! Met z’n allen op pad naar het Koekoesveld. Wat was het leuk zeg!!

En ook nog een uurtje lekker op het springkussen gaan. Dat blijft toch altijd leuk hoor!

En dan natuurlijk de Vossenjacht. Wat leuk om zo door je buurtje te wandelen of sommige fanatiek rennend. Op zoek naar de vossen. Top zoveel ouders die hun kans grijpen om je lekker te mogen verkleden. Trouwens waren niet alle voorbijgangers vossen hoor. Willekeurige mensen of grondwerkers die meerdere keren werden aangesproken.

Dan hadden we natuurlijk de kinderen die nog even op het laatste moment met schoenen aan dachten het lokaal te betreden. Oeps. Wat doe je daar dan mee? Schoolpleintje vegen. Wat deden ze dat weer top! Tja dat je dan vervolgens als meester zijnde een lading bladeren naar je toe geworpen krijgt had je van deze gasten natuurlijk kunnen verwachten. Gelukkig staan ze duidelijk op beeld (zonder balkje).

En wat kreeg de school weer een geweldig afscheidscadeau! De officiële opening was op de avond van de musical. Wellicht een eeuwig durende herinnering. Dank daarvoor.

En nog zo’n creatieve afsluiter was even op de vloer tekenen. Nou alle whiteboardstiften zijn inmiddels op. En deze creatie is niet voor eeuwig. De vloeren worden namelijk ook bij ons vernieuwd. Dat gebeurt in de laatste week van de vakantie. Nou dat duurt nog zo lang!!

Geniet er allemaal van. Heel veel plezier en dank voor dit geweldige jaar!!

En tot over 3.888.000 seconden.  Ongeveer dan. Als jullie dit lezen ff minder.

Groetjes Daan

Toekomstig leerkracht van groep 7/8

IMG_1317 IMG_1317
IMG_1347 IMG_1347
IMG_1365 IMG_1365
IMG_1389 IMG_1389
IMG_1452 IMG_1452
8DB1304A-4C33-4E54-A9C2-63D6EA928696 8DB1304A-4C33-4E54-A9C2-63D6EA928696